2 / 5

Evolutia pietei din 2009. Estimari pentru un 2010 dificil

De curand, Comisia de Supraveghere a asigurarilor a publicat rezultatele preliminare neauditate pentru industria asigurarilor in 2009. Acestea indica o scadere usoara de 1,1% la nivelul lui 2009 pentru piata asigurarilor insumand un nivel al primelor brute subscrise de 8,837 miliarde de lei (2,08 mld. euro). Defalcat, pe segmentul life, scaderea de anul trecut de 13% a fost estompata de cresterea de 2,03% a segmentului de asigurari generale (non-life).

“Nu sunt sigur ca cifrele pentru segmentul asigurarilor generale sunt exacte. Probabil mai sunt de facut unele calcule, dar cred ca scaderile pe acest segment, in 2009, sunt mai mari decat cifrele oficiale. Anul 2010 va fi in continuare unul dificil pentru ambele sectoare ale industriei asigurarilor, dar cu potential de crestere pe segmente de produse dedicate IMM-urilor, agricultorilor, etc”, explica seful Groupama Asigurari.

Pe segmentul asigurarilor generale potentialul de crestere al segmentului auto este foarte scazut pentru ca numarul de masini noi achizitionate este foarte mic, este de parere Rousset. “Atat timp cat oamenii nu-si mai iau credite si nu-si mai cumpara masini si numarul asigurarilor noi vandute este puternic afectat”, adauga el.

Denis Rousset estimeaza ca segmentul auto va cunoste un declin usor in 2010, restul pietei probabil va creste si spera ca, desi segmentul asigurarilor generale va avea un an dificil, piata sa ramana stabila in ansamblu. Si segmentul life va avea un an greu, dar estimeaza ca piata se va stabiliza, iar scaderile vor putea fi stopate de ofertele de produse pe care asiguratorii le vor face potentialilor clienti.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri