4 / 5

Cine este Platinum?

In luna octombrie a anului trecut, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat preluarea Clal Romania (companie dezvoltata de Clal Asigurari, cel mai mare asigurator de pe piata israeliana) de catre un grup de investitori privati, iar in februarie a.c, arbitrul asigurarilor a aprobat noul nume al companiei de asigurari rezultand astfel Platinum.

Platinum este o companie de asigurari generale, cu capital integral romanesc, care functioneaza pe structura fostei Clal Romania. Principalul actionar este Vienna International Holding, companie specializata in servicii financiare, care detine aproape 100% din actiuni.

Unul dintre actionari Vienna Intrenational Holding este Efraim Naimer, fostul sef de pe piata locala, a operatiunilor TBIH ( unul dintre cele primele holdinguri financiare din Europa Centrala si de Est, detinand si dezvoltand peste 20 de companii de asigurari si fonduri de pensii in mai mult de 11 tari, inclusiv Romania unde a fost actionar al grupului Omniasig pana in 2005) .

De la infiintarea ei in 2006, compania a beneficiat de investitii substantiale de peste 65 milioane de lei. “Vom continua investitiile in rebranding, echipa, distributie si in IT, desi pe acest segment s-a investit mult in trecut. Avem in derulare o campanie si un buget de cateva sute de mii de euro”, a spus Naimer, nedorind sa dea mai multe detalii.

In prezent, compania are o marja de solvabilitate (disponibila total) de 14,9 milioane de lei. Potrivit datelor preliminare neauditate, la sfarsitul anului trecut, asiguratorul avea un indice de lichiditate de 1,74.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri