2 / 6

Impactul aplicarii deductibilitatii asupra consumatorului

Raportul UNSAR arata care ar fi impactul deductibilitatii asupra consumatorilor din economia romaneasca. Astfel, stimularea contractarii de asigurari de viata de catre romani prin acordarea deductibilitatii poate conduce spre imbunatatirea calitatii vietii datorita cresterii securitatii financiare.

“Asigurarile de viata pot preveni diminuarea substantiala a venitului unei familii, intrucat sunt singurele instrumente financiare de acoperire a riscurilor de evenimente nefericite (deces, accidente, imbolnaviri) si ajuta in acelasi timp la dezvoltarea unui comportament de economisire pe termen lung”, a mai spus Coman, adugand ca acestea reprezinta o modalitate de completare a venitului pentru pensionare, complementara Pilonului II si III de pensii private obligatorii si facultative.

Potrivit propunerii Uniunii, rascumpararea contractelor inainte de scadenta ar putea fi impozabila retroactiv, astfel incat statul roman sa acorde beneficii doar celor care folosesc aceste produse in scopul de a asigura veniturile familiei in caz de invaliditate, deces sau boala.

Totodata, asigurarile de viata vazute ca produse de economisire pe termen lung sunt si o modalitate prin care parintii pot asigura accesul copiilor la o educatie de calitate superioara.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri