3 / 6

Piata de M&A la 5 luni - incetinire a cresterii fata de T1

Pe baza datelor analizate de casa de investitii Capital Partners, s-a constatat ca situatia pietei romanesti de M&A la 31 mai 2010 prezinta o incetinire a cresterii fata de primul trimestru din 2010, ajungand la un total al tranzactiilor de 211 milioane euro.

Desi volumul tranzactiilor de 211 milioane euro este in crestere totusi cu 66% fata de primele 5 luni din 2009, cand volumul a fost de 127 milioane de euro, se constata o incetinire a cresterii fata de T1, deci o dinamica de 75%, a explicat Doru Lionachescu (foto), partener principal, Capital Partners.

“De asemenea, in ultimele 3-4 saptamani am constatat o reducere abrupta a activitatii pe piata de M&A, pe baza efectului de contagiune a turbulentelor din Grecia, dar si a constatarilor misiunii FMI in Romania si a planului de masuri agreat”, a declarat Lionachescu.

In primele cinci luni ale anului s-au inregistrat 33 de tranzactii, cifra in crestere cu 73% fata de primele 5 luni din 2009, cand au fost 19 tranzactii.

Se constata, de asemenea, o reducere a valorii medii pe tranzactie de la circa 6,7 milioane la 6,4 milioane euro/deal, ceea ce duce la concluzia ca piata romaneasca de fuziuni si achizitii este foarte mica.

In ceea ce priveste distributia pe industrii, cele mai multe tranzactii (6) au fost facute in segmentul serviciilor diversificate si productiei specializate, urmat de retail si servicii financiare cu cite 4 tranzactii, conform studiului Capital Partners.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri