1 / 4

Bancile incep sa acorde credite pentru constructia de locuinte prin Prima Casa

Clientii eligibili pentru programul Prima Casa pot obtine din aceasta luna si credite pentru construirea de locuinte de la zero, 12 institutii de credit avand deja semnate conventiile de garantare cu Fondul de Garantare.

"La momentul actual exista semnate conventii de garantare pentru partea de constructii din cadrul programului Prima Casa cu 12 banci. Astfel, programul Prima Casa pentru partea de constructii este functional, dar una dintre conditii este ca autorizatia de constructie sa fie emisa dupa data de 22 februarie 2010", a explicat Irina Constantinescu, director executiv in cadrul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, in cadrul unui Live-Text organizat de Wall-Street pe tema: "Cum functioneaza programul Prima Casa dupa un an de la lansare?".

Primele doua dosare pentru construirea de locuinte se afla in lucru, iar acestea au sosit de la BRD, banca ce a acordat si primul imprumut in cadrul primei variante a programului Prima Casa.

"Daca ne referim la creditele deja acordate si la cele care se gasesc in diferite stadii de aprobare, valoarea acestor imprumuturi in cazul BRD - Groupe Société Générale este de peste 280 milioane euro", a spus Adrian Jantea, director Promovare si Distributie - Persoane Fizice in cadrul departamentului comercial al BRD-Groupe Société Générale, tot in cadrul dezbaterii organizate de Wall-Street.

Fondul de Garantare primeste zilnic aproximativ 100 - 120 de dosare pentru Prima Casa pentru a le analiza si, ulterior, a le trimite inapoi la banci.

"Avem intradevar doua solicitari pentru constructii de locuinte prin programul Prima Casa una dintre ele fiind in Iasi, cealalta in Bucuresti", a adaugat Adrian Jantea.

Potentialii beneficiari ai programului Prima Casa isi pot achizitiona o locuinta noua finalizata sau pot opta pentru construirea unei locuinte, urmand sa beneficieze de o garantie in valoare de 70.000 de euro de la Fondul de Garantare si de un credit de maxim 66.500 de euro de la banca.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri