2 / 5

Top 10 consultanti/Numar de tranzactii

Cu trei tranzactii in valoare de 20,32 milioane de dolari, Capital Partners ocupa primul loc in clasamentul intocmit pe baza numarului de fuziuni si achizitii intermediate in primul semestru din 2010. Capital Partners a asistat tranzactia prin care grupul german Hasec a cumparat in luna martie un pachet minoritar dintr-o companie formata de Electra Iasi - EMS-Electra, potrivit site-ului bancii de investitii.

O alta tranzactie intermediata de Capital Partners este aceea prin care grupul austriac Swarco AG, specializat in oferirea de servicii de marcaj rutier, semnalizare si de management al traficului, a achizitionat 85% din firma romaneasca Parking Experts.

De asemenea, Capital Partners a consiliat tranzactia dintre NextGen (companie detinuta si lansata in 2008 de catre Romtelecom) si New Com Telecomunicatii.

Piata romaneasca de M&A (fuziuni si achizitii) a intrat pe scadere dupa primul semestru din 2010, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si prezinta o schimbare abrupta de tendinta fata de primul trimestru al acestui an, releva un raport de piata prezentat recent de Doru Lionachescu (foto), partener principal al casei de investitii Capital Partners.

KBC Securities
ocupa locul doi in aceasta ierarhie, cu un numar de 3 tranzactii in valoare de 7,96 milioane de dolari. Compania a asistat Bongrain Europe, lider mondial in specialitati din branza, care a preluat un pachet de 52% din actiunile societatii Delaco, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata branzeturilor din Romania.

Consultantii KBC Securities au mai lucrat si la tranzactia prin care Imprimeria de Stat din Ungaria a cumparat de la holdingul ungar Díjbeszedõ 50% din compania GPV Mail Services din Romania, pentru 1,5-2,2 milioane de euro.

De asemenea, divizia de investment banking a brokerului KBC Securities a fost implicata in tranzactia prin care operatorul de servicii medicale MedLife a achizitionat 80% din actiunile Policlinicii de Diagnostic Rapid din Brasov. Tranzactia a depasit valoarea de 3 milioane de euro.

Cu doua tranzactii in valoare de 41,07 milioane de dolari, Deloitte ocupa locul trei in acest clasament, fiind urmata de Balkan Advisory Company (BAC). BAC a oferit consultanta Infopress, cea mai mare tipografie de pe plan local, care a fost preluata de fondul de investitii spaniol GED in urma unei tranzactii de 12 milioane de euro. De asemenea, banca de investitii a asistat Caroli Foods in tranzactia prin care Tabco-Campofrio a fuzionat cu Caroli Foods intr-o firma noua in care Caroli detine pachetul majoritar.

Ernst& Young (E&Y), locul 5, a oferit consultanta pentru doua tranzactii anuntate in primul semestru din 2010, in valoare totala de 9,75 milioane de dolari. Consultantii E&Y au oferit consultanta grupului Logwin, care detinea si compania de logistica Logwin Road + Rail Romania, in tranzactia prin care operatiunile din Austria si estul Europei ale Logwin au fost achizitionate de catre Quehenberger Logistics Group, parte a Augustin Network.

E&Y a mai oferit consultanta companiei de producere si de furnizare de electricitate Repower, inregistrata in cantonul elvetian Graubunden, care a achizitionat 80% din traderul de energie Elcomex EN, controlat de omul de afaceri Ion Grecu.

Cu cate o tranzactie intermediata in primul semestru din 2010, urmatoarele companii de consultanta isi impart locurile 6-10: Lazard (333,79 milioane de dolari), BNP Paribas (272,45 milioane de dolari), Houlihan Lokey (272,45 milioane de dolari), PricewaterhouseCoopers (272,45 milioane de dolari) si Finadvice (9, 75 milioane de dolari).




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri