2 / 4

Banca va deschide trei noi sucursale pana la finalul anului, dupa ce a inchis 30

Portofoliul de credite al MKB Romexterra Bank se ridica, in prezent, la valoarea de 700 de milioane de lei, iar banca are un portofoliu de depozite mai ridica, de circa 1 miliard de lei.

De asemenea, conducerea institutiei a decis si reducerea numarului de sucursale din tara. "Am inchis aproximativ 30 de unitati din octombrie 2009, acum avem 45 de unitati, dar o sa mai deschidem inca trei pana la finalul acestui an - doua in Bucuresti si una in Targu Mures", a explicat Dan Sandu.

Seful bancii precizeaza ca institutia va ajunge anul viitor la active comerciale in valoare de 1 miliard de lei si la finalul lui 2011 banca o sa inregistreze profit operational.

Strategia MKB Romexterra Bank este de a atrage clientii din zona profesiilor liberale ca si asociatii, dar si ca persoane fizice. Banca intentioneaza sa le ofere clientilor produse si servicii bancare de baza. Banca nu mai vinde credite de nevoi personale fara garantii, dar inca mai are astfel de imprumuturi in bilant. Circa 60% din portofoliul de credite al bancii este compus din credite acordate persoanelor fizice, dintre care 30% sunt ipotecare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri