3 / 4

"Am redus dobanda si am renuntat la comisionul de administrare la aplicarea OUG 50"

Strategia de implementare a OUG 50/2010 adoptata de MKB Rmexterra Bank a presupus si o reducere usoara a dobanzii la creditele din portofoliu, dar si eliminarea comisonului lunar de administrare, desi ordonanta nu prevedea eliminarea acestuia.

"Pentru toate creditele din portofoliu am renuntat la comisionul lunar de administrate de 0,5% din sold si am si redus dobanda cu 0,5 puncte pentru a evita viitoarele probleme de plata cu care s-ar putea confrunta clientii", a declarat Anca Mitrica (foto), director executiv in cadrul bancii.

Anca Mitrica a precizat ca in unele cazuri aceste reduceri au condus la o scadere a ratei lunare de plata si cu pana la 100 de euro.

Noile reglementari impuse de Guvern prin OUG 50/2010 prevad eliminarea comisionului de rambursare anticipata pentru creditele cu dobanda variabila, dar si stabilirea dobanzii exclusiv pe baza unui indice de referinta de pe piata monetara atat pentru contractele noi, cat si pentru cele vechi.

Din punct de vedere al dobanzilor, conform OUG 50/2010, formula de calcul a dobanzii trebuie sa includa o marja fixa si un indice de referinta al monedei in care se acorda sau s-a acordat creditul (Euribor, Libor, Robor).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri