2 / 3

Randamentele individuale ale fondurilor de pensii

„Performantele investitionale ale fondurilor de pensii private marcheaza finalul inca unui an de succes pentru aceasta industrie, in pofida conditiilor mai mult decat dificile din economie si de pe pietele financiare locale si internationale. (..) In cursul anului 2010, fondurile de pensii private au castigat la capitolul stabilitate si profitabilitate, iar principalii beneficiari sunt cei peste 5,3 milioane de participanti”, a declarat Crinu Andanut (foto), presedintele APAPR.

Potrivit unei analize Wall-Street.ro
, pe baza informatiilor publicate de CSSPP, majoritatea randamentelor individuale inregistrate de fondurille de pensii au fost, de asemenea, superioare ratei inflatiei si dobanzilor practicate de banci. Acestea sunt prezentate, in exclusivitate, in tabelul alaturat.




La sfarsitul anului trecut, erau active noua fonduri de pensii administrate privat: Alico, Aripi, AZT Viitorul Tau, BCR, BRD, Eureko, ING, Pensia Viva si Vital. De asemenea, un numar de 13 fonduri de pensii facultative erau active pe Pilonul III, la acea data: AZT Moderato, AZT Vvivace, BCR Prudent, BRD Medio, BRD Primo, Concordia Moderat, Eureko Confort, ING Activ, ING Optim, OTP Strateg, Pensia Mea, Raiffeisen Acumulare si Stabil si 10 administratori autorizati de catre CSSPP sa administreze fondurile de pensii.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri