2 / 4

Orange: Ice Age 3, motivant din prisma ambitiei care te face sa ajungi unde vrei

Ioana Marcu (foto), director de HR la Orange Romania, recomanda trei volume de carti pentru manageri si nu numai. Acestea sunt “Anything But Ordinary: A Crash Course in Lateral Business Thinking” - Anja Forster si Peter Kreuz, “Happier” - Tal Ben-Shahar si "Time to Think" - Nancy Kline.

Pentru cei ce sunt la inceputuri in ceea ce priveste dezvoltarea afacerii, Ioana Marcu recomanda lucrarile unor autori precum Stephen Covey sau cea mai recenta carte semnata de Robin Sharma – The Leader Who Had no Title.

Directorul de resurse umane de la Orange Romania subliniaza importanta cititului in business.

“Cititul a ramas o pasiune pe care am imbinat-o de-a lungul celor peste 15 ani de experienta in munca si care a devenit mare parte din dezvoltarea mea. Eu cred ca de la un anumit numar de ani ca experienta, diferenta este adusa de provocarile oferite de postul pe care il ocupi si de implicarea in ceea ce inseamna dezvoltarea personala. Aceasta ultima parte se contureaza din cartile, articolele citite, filmele pe care le vezi, oamenii alaturi de care iti petreci timpul, lucrurile pe care le inveti, din reusite si esecuri”, spune Ioana Marcu.

Ca si managerul de marketing al Cosmote Romania, si directorul de resurse umane al Orange Romania considera ca si filmele pot fi o sursa de inspiratie pentru activitatea de manager.

Wall Street este un film care poate fi motivant din prisma ambitiei care te face sa ajungi unde vrei. In final insa, multe filme sunt inspirationale, inclusiv Ice Age 3 de exemplu, din prisma leader-ului ca model. Important este ca din fiecare sa luam «do’s si dont’s»”, incheie Ioana Marcu.

Orange Romania, cel mai mare operator telecom de pe piata locala, a inregistrat anul trecut afaceri de 973 milioane de euro in scadere cu 7,8% fata de 2009.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri