1 / 4

Cati olimpici lucreaza in marile companii de IT

Adobe Systems Romania, filiala celui mai mare producator de aplicatii de design grafic din lume, are 180 de salariati si in jur de 30% dintre ei au participat la cel putin o olimpiada.

Dintre acestia, 28% sunt fosti olimpici la informatica, 22% la matematica, 24% la fizica, iar restul de 26% se impart intre chimie, limba si literatura romana, stiinte sociale si limbi straine.

Datorita profilului companiei majoritatea sunt programatori, insa printre olimpicii companiei se numara si ingineri de asigurare a calitatii, manageri sau specialisti in resurse umane, afirma Delia Blajan (foto), manager de resurse umane la Adobe.

Tot un procent de 30% de angajati olimpici din numarul total de salariati este inregistrat si in cazul Bitdifender, cel mai important jucator pe piata locala de software de securitate IT, companie care are un personal de circa 400-500 de oameni in Romania.

Acestia sunt fosti olimpici la matematica, informatica sau fizica, iar cei mai multi lucreaza ca programatori, arhitecti de dezvoltare software si manageri de proiecte la departamente precum analiza antispam, antimalware, antiphishing, amenintari online.

Pe de alta parte, in cazul Totalsoft, unul dintre cei mai mari producatori romanesti de software, in jur de 10% dintre cei aproximativ 400 de angajati au participat la diverse olimpiade, in special de matematica si informatica.

“Acestia lucreaza pe majoritatea posturilor tehnice din companie, de la programatori la team leaderi, directori de dezvoltare”, afirma Oana Cutui, managerul de resurse umane al companiei.

Printre angajatii Totalsoft care au fost la diferite olimpiade se numara si Liviu Dan Dragan, directorul general si unul dintre fondatorii companiei, el participand la olimpiade de fizica si matematica.

Un procent usor mai mic, de circa 8,5%, este inregistrat in cazul Microsoft Romania, unde in jur de 30 dintre cei 350 de angajati ai companiei au participat la diferite olimpiade, in special la matematica.

In cazul Softwin, un alt mare producator local de software, dintre cei in jur de 200 de angajati, aproximativ 3-5% au ajuns cel putin pana la faza judeteana a unei olimpiade. In general acestia sunt specializati in domeniul dezvoltarii de software.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri