3 / 4

Au companiile de IT programe de recrutare a olimpicilor la informatica, matematica?

Niciuna dintre companiile intervievate nu are programe specifice pentru recrutarea de olimpici, insa foarte multe ofera internshipuri in cadrul companiei sau organizeaza diferite proiecte pentru recrutarea de tineri din facultatile de specialitate precum sunt cele de matematica-informatica sau cele de automatica, calculatoare.

De exemplu, Totalsoft organizeaza in prezent seminare impreuna cu AIESEC, una dintre cele mai mari organizatii studentesti la nivel mondial, dar si cu Asociatia “Voluntari pentru Idei si Proiecte” care organizeaza “Studentul Anului”, o competitie care premiaza excelenta in cadrul invatamantului universitar.

Pe de alta parte, BitDifender a lansat in 2009 programul Academica, prin care angajatii companiei sustin cursuri, seminarii si workshopuri in centre universitare pentru a educa studentii despre securitatea IT. De asemenea, compania pune la dispozitia studentilor programe de internship.

„In felul acesta, putem sa fim permanent in contact cu ei, sa ii cunoastem si sa ii pretestam inainte de a-i chema la un interviu. Pana acum, am reusit sa gasim cel putin un olimpic la fiecare proiect din cadrul Academica”, afirma oficialul producatorului de solutii de securitate IT.

“In plus, un candidat cu rezultate notabile la o olimpiada tehnica are sanse considerabil mai mari sa fie invitat in procesul de interviu”, spune si managerul de HR al Adobe Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri