1 / 5

Viitorul este convergenta dintre comunicatii si energie si cea dintre comunicatii si media

Una dintre tendintele care exista deja in strainatate si care in urmatorii ani va fi din ce in ce mai vizibila si in Romania este cea legata de combinarea retelelor de furnizare a energiei electrice cu retetele operatorilor de telecomunicatii.

Unul dintre motivele principale care stau la baza unor astfel de parteneriate este legat de exploatarea sinergiilor comune si reducerea costurilor, a explicat Catalin Marinescu (foto), presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), in cadrul unui eveniment organizat de Ziarul Financiar.

Pe de alta parte, se observa tot mai des convergenta dintre comunicatii si media, astfel de strategii existand deja si in Romania.

De exemplu, RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de internet si televiziune de pe piata locala, a lansat trei posturi de televiziune de sport, iar un pas asemanator a fost facut si de principalul competitor Romtelecom care a lansat un canal de sport, un portal de divertisment video si un magazin online.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri