2 / 5

Serviciile pentru internet mobil vor fi agregate

“Vocea este inca killer application si este foarte probabil sa ramana, dar cererea de date este din ce in ce mai mare. Traficul de internet va creste de 26 de ori la nivel mondial pana in 2015, iar atunci vor fi 5,6 miliarde de dispozitive dintre care un miliard de smartphone-uri pentru care cererea de trafic va fi tot mai mare”, a afirmat Marius Maritescu, switching&services division director in cadrul Cosmote Romania, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala.

Cererea de trafic de internet mobil va fi determinata de folosirea de tot mai multe servicii noi precum cele de video si audio streaming, radio sau mobile TV.

“Noutatea va consta in posibilitatea de a agrega aceste servicii”, explica oficialul Cosmote.

In ceea ce priveste felul in care estimeaza compania ca va evolua piata locala de telecom in urmatorii cinci ani, managerul a afirmat ca va continua sa fie o competitie foarte mare si ca operatorul va realiza parteneriate pentru a optimiza costurile si pentru a utiliza infrastructura detinuta.

Legat de o posibilia integrare a retelelor Cosmote si Romtelecom, companii care fac parte din grupul grec OTE, acesta nu a dorit sa comenteze subiectul, dar a afirmat ca “ orice integrare intre retele este complicata si necesita efort” .

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri