5 / 6

TELEVIZOARE / SMART TV

In alegerea unui televizor, principalele criterii de urmarit sunt tehnologia (LED, LCD, 3D), accesul la Internet si alte aplicatii (in cazul Smart TV), precum si bugetul, este de parere Catalin Marin (foto), product management director in cadrul Flanco.

La nivel de tehnologie, televizoarele LED au drept principal avantaj fata de cele LCD faptul ca imaginile sunt redate prin intermediul diodelor/LED-urilor si nu a neoanelor, fapt care ofera un contrast mai mare. De asemenea, LED-ul consuma considerabil mai putina energie decat LCD-ul. Pentru cei care isi doresc sa recreeze imaginea imersiva din salile de cinema, alegerea potrivita este cea a tehnologiei 3D.

Principalele caracteristici si servicii la care clientii trebuie sa fie atenti in achizitionarea unui Smart TV sunt:

- web browsing (full browser, compatibilitatea cu un kit wireless – tastatura, mouse – pentru usurinta in navigare)
- conectivitate Wi-Fi
- numar de widget-uri si aplicatii disponibile (pentru accesarea conturilor de retele sociale, pentru vizionarea de filme, pentru citirea presei etc).
- Wi-Di (Wireless Display) – permite afisarea contentului de pe tableta/notebook-uri, care au integrata tehnologia Wi-Di, direct pe televizoarele Smart care, de asemenea, dispun de aceasta tehnologie. Conectarea se face Wi-Fi, fara a necesita prezenta unui router wireless. Optiunea este disponibila pentru brandurile Toshiba si LG
- Wi-Fi Built-in – placa de retea Wi-Fi este integrata in televizor. Astfel, nu mai este necesar un cablu de retea (UTP) ci doar conexiune wireless la un router.

Bugetul


In ceea ce priveste bugetul, Catalin Marin incurajeaza consumatorii sa aiba in vedere faptul ca televizoarele Smart au devenit in ultimii ani tot mai accesibile la nivel de cost, pretul mediu fiind de circa 2.000 de lei. De asemenea, este important faptul ca trendul de scadere a preturilor este valabil si in zona de televizoare Smart cu diagonale mari, prin care se poate profita la maximum de avantajele oferite de noile tehnologii la nivel de calitate a imaginii.

Avantaje si dezavantaje


Principalele avantaje ale televizoarelor Smart sunt conectivitatea la internet, posibilitatea de accesare a unui numar in crestere de aplicatii si posibilitatea de accesare a fisierelor din alte dispozitive conectate la retea. De asemenea, cu ajutorul tehnologiei Smart consumatorii pot viziona un continut TV personalizat in functie de programul si preferintele proprii.

„Pana in urma cu cativa ani, probabil ca principalul factor restrictiv in achizitia unui televizor Smart era reprezentat de pret, insa odata cu dezvoltarea portofoliului de produse, acesta a devenit extrem de accesibil. Spre exemplu, pentru modelele cu diagonala 94 de cm preturile pornesc de la 2.000 de lei, iar pentru cele cu diagonala 117 cm de la aproximativ 3.000 lei”, apreciaza reprezentantul Flanco.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri