4 / 7

Raed Arafat continua dezvoltarea telemedicinei

Raed Arafat (foto), secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, fondatorul serviciului de urgente SMURD, a precizat ca isi doreste dezvoltarea unui sistem prin care sa poata conecta medicii de familie cu ambulatoriile de specialitate, un program in stransa legatura cu tehnologia denumita “telemedicina”.


“Avem un astfel de proiect pilot in Tulcea si speram sa il implementam si in alta doua judete. Incercam practic sa conectam medicii de familie cu ambulatoriile de specialitate, in asa fel incat medicul de familie sa poata consulta in direct, prin intermediul unei videoconferinte, un medic specialist”, a declarat Raed Arafat in cadrul conferintei Future Communities.


Arafat considera ca in Romania exista o mare problema cu "nu se poate", "nu cred ca merge", "nu-mi trebuie", " iar aceste probleme nu sunt neaparat la nivelul de varf, ci la nivelul intermediar, cel de punere in executie a acestor proiecte.


"Aceste atitudini trebuie depasite, sa putem sa spunem cuiva care nu poate sa faca ceva: multumim, vine altcineva care vrea sa faca. Eu cred ca asta e foarte important, lucru pe care nu prea reusim sa-l facem, dar astfel de proiecte schimba mentalitati. Astfel de proiecte au nevoie de leadership, de accesare de fonduri europene si au nevoie de consistenta si de viziune si continuitate", a subliniat Arafat.


Secretarul de stat a adaugat ca daca proiectul de telemedicina ar fi fost oprit la un an de la demararea sa, nu se mai putea vorbi de acest proiect in ziua de astazi si de beneficiile sale pentru oameni.


"Daca totusi a fost adoptat si implementat si continua sa se intareasca, asta ii permite sa aiba si rezultate. Numai in Bucuresti, transmisii de telemedicina intre masinile SMURD-ului si masinile ambulantei si dispeceratul ISU cu SMURD-ul si Spitalul Floreasca sunt in jurul a 15.000 pe an", a aratat Raed Arafat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri