3 / 7

Masina conectata in cloud

Connected Vehicle Cloud are la baza platforma Ericsson Multiservice Delivery Platform (MSDP), platforma ce integreaza acces catre servicii de comunicatii, aplicatii si infotainment in noile modele de masini Volvo. Conducatorii auto dar si pasagerii pot accesa toate aceste servicii cu ajutorul unui ecran amplasat in interiorul masinii. In acelasi timp, compania Volvo va putea sa puna anumite parti din platforma la dispozitia altor jucatori din industria auto. Furnizorii de continut vor semna acorduri direct cu Volvo si cu alte companii din ecosistem, cum ar fi furnizorii de radio online, autoritatile de drum, orase sau guverne nationale.

Solutia ofera practic participantilor din ecosistemele auto si de tehnologie sansa de a ajunge altfel la conducatorii si pasagerii auto. Platforma face legatura dintre dezvoltatorii de aplicatii, organizatiile guvernamentale, companii, producatorii de automobile si consumatorii finali.

Parametrii masinii sunt o sursa importanta de informatii pentru implementarea unei logici complexe. De exemplu, o aplicatie pusa la dispozitie de un asigurator masoara felul in care este condusa masina si in functie de franare, felul in care sunt luate curbele, viteza si alti parametri ofera o polita de asigurare personalizata precum si sfaturi de condus si un punctaj final.

Aplicatia il poate informa, astfel, pe sofer despre caracteristicile stilului lui de a conduce, generand un scor aferent acestuia. Clientul este incurajat sa conduca mai sigur printr-o reducere a costului politei de asigurari, compania de asigurari putand, astfel, sa isi fidelizeze clientii, dar si sa promoveze un stil mai sigur de condus.

In prezent Volvo a introdus acest sistem iar operatorul telecom AT&T are o divizie separata care dezvolta aplicatii pentru masini conectate in cloud.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri