6 / 7

Etalio transforma SIM-ul intr-un token de identificare

Etalio reprezinta o modalitate noua de a-ti crea o identitate unica pe baza SIM-ului si a numarului mobil personal. Etalio este un proiect open cloud ce isi propune sa accelereze eforturile industriei globale de telecomunicatii de a transforma cartelele SIM si numerele individuale de telefon in cea mai simpla si mai sigura forma de identitate digitala.

La nivel mondial exista 6,7 miliarde de abonamente mobile, iar peste sase miliarde de oameni sunt conectati la retelele puse la dispozitie de 800 de operatori, conform Ericsson Mobility Report. De 138 de ani, operatorii au vazut industria in care activeaza evoluand de la simple servicii de voce la servicii combinate de voce si mesagerie si apoi la multitudinea de comunicatii digitale care ne sunt disponibile in ziua de astazi. Toate aceste servicii digitale sunt sustinute de platforme diferite, iar conectivitatea reprezinta un element esential al stilului de viata actual.

Fiecare dintre noi avem o identitate digitala unica: numarul nostru de telefon. In ziua de astazi, in unele zone ale globului, incepem deja sa ne folosim de acesta atunci cand semnam contracte, cand accesam servicii guvernamentale sau pur si simplu, in acele momente in care avem nevoie sa dovedim ca suntem cine spunem ca suntem. Scopul Etalio este sa ajute la transformarea acestei identitati mobile intr-un standard acceptat la nivel mondial.

Etalio este o platforma care creeaza o identitate unica ce te reprezinta in felul in care iti doresti tu sa fii reprezentat si care comunica doar acele informatii pe care tu le aprobi pentru fiecare serviciu sau aplicatie in parte. Ea transforma, practic, fiecare cartela SIM intr-un token de identificare ce poate fi folosit pentru aplicatii, jocuri, site-uri sau chiar emisiuni TV.

Aflat momentan intr-o versiune beta deschisa publicului, Etalio le asigura utilizatorilor o identitate globala pentru interfete API simple de web si mobil. Oricine poate folosi aceste interfete si poate sa isi revendice identitatea mobila in orice moment.

Etalio este, de asemenea, un serviciu dedicat operatorilor, care pot sa preia responsabilitatea pentru toate identitatile mobile din reteaua lor. In plus, ei pot folosi aceleasi API pentru a-si conecta propriile servicii.
Aceasta initiativa nu este doar despre tehnologie, ci este, mai degraba, despre modele de business. Inca de la inceput, Etalio a avut in vedere dezvoltatorii de aplicatii – integrarea Etalio in serviciile si aplicatiile pe care ei le pregatesc va fi adevarata rampa de lansare al acestui serviciu. In acelasi timp, dezvoltatorii de aplicatii au posibilitatea sa participe la crearea unei experiente de Internet mai personale si pot sa isi asigure noi surse de venituri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri