4 / 7

3D printingul va schimba Omul, ca fiinta organica

In 50-75 de ani vom putea printa organe umane, considera Jack Uldrich, expert in tendintele tehnologiei si cu ajutorul lor ne vom extinde speranta de viata la peste 100 de ani. Venind insa ”cu picioarele pe pamant”, in viitorul previzibil, parti din automobilele pe care le vom conduce vor fi realizate cu ajutorul imprimantelor 3D si, de asemenea, cladiri vor avea inclusi piloni printati din plastic foarte rezistent.


Mai mult, obiecte vor putea fi printate in confortul propriei locuinte fara a fi necesar sa astepti colete sau sa te deplasezi la magazine fizice. Practic, vei primi un cod unic pe email pe care il vei folosi si vei putea printa cesti, incaltari sau chiar haine. Recent a fost construit primul hamburger (comestibil) printat 3D, primele masini au fost realizate si in China primele cladiri.


Cu toate acestea, mai multi experti in tehnologie avertizeaza asupra riscurilor mai ales de ordin etic al folosirii printing-ului 3D – ”Chiar daca functioneaza din punct de vedere tehnologic, ar trebui sa o si facem? Daca vom ajunge sa ne printam mancarea, in loc de a o cultiva, vom trai intr-o societate puternic schimbata si nu neaparat benefica”, avertizeaza Sarah Boisvert, chief 3-D printing officer la Potomac Photonics si consultant tehnologic la MIT.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri