1 / 8

Microsoft: Piata NU a crescut semnificativ in ultimii doi ani

Din perspectiva disponibilitatii solutiilor, piata de software din Romania urmeaza tendintele globale, desi, din estimarile lui Michale Golebiewski, director de marketing si operatiuni la Microsoft Romania, piata nu a crescut semnificativ in ultimii 2 ani.

Exista diferente mari intre piata din Romania fata de cele din Europa de Vest sau SUA. Astfel, In timp ce in Europa de Vest sau SUA clientii sunt foarte familiarizati si solutiile online, big data si social enterprise, in Romania inca avem nevoie de awareness pentru noile tendinte, alaturi de investitii constante in dezvoltarea ecosistemului de parteneri cu competentele necesare pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor. Cu siguranta adoptia unor solutii a fost mai rapida in pietele mai dezvoltate.

Diferentele sunt mai vizibile in segmentul companiilor mici, pentru care investitiile in IT nu reprezinta o prioritate si inca nu vad cum noile tehnologii ii pot ajuta sa creasca productivitatea angajatilor si competitivitatea pe piata, considera oficialul reprezentantei locale a celui mai mare producator de software din lume.

“Ca aspect pozitiv as evidentia evolutia pietei locale de producatori software. In multe cazuri au solutii proprii oferite global, acesta fiind unul dintre beneficiile serviciilor online – posibilitatea de a oferi multe dintre ele de oriunde. “Daca ar fi sa mentionez ce nu a mers foarte bine as spune ca piata IT inca mai are de recuperat dupa criza. In acest sens, consider ca fondurile europene pot juca un rol important in aceasta directie”, spune Michale Golebiewski.

Microsoft considera ca piata de (solutii) software din Romania va fi la finalul anului “negative flat”, insemnand o schimbare de -0,5% - 0% de la an la an. “Sunt convins ca anul viitor va fi pe plus, desi nu vad perspective pentru o crestere mai mare de +0.5%”.
“In ultimele luni vedem din ce in ce mai multi clienti interesati de solutii de sales productivity, sales automation, Business Intelligence, alaturi de solutii de productivitate si mobilitate (tablete cu Windows 8, impreuna cu aplicatii line of business dedicate, ce aduc valoare prin eficientizarea proceselor companiei)”, spune oficialul Microsoft.

“Pe baza feedback-ului clientilor nostri de top, este clar ca proiectele prioritare pentru lunile urmatoare se bazeaza pe Business Intelligence, Cloud si Mobilitate”, mai spune Michale Golebiewski.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri