7 / 8

Stefanini Romania: Continuitate, investitii si consolidare

Piata solutiilor software din Romania a continuat sa fie una dintre cele mai dinamice, fiind recunoscuta pentru numarul mare de specialisti, aceeasi calitate crescuta a serviciilor si preturi mai mici fata de alte piete. In contextul unei globalizari continue si a unei diversificari a industriilor, companiile romanesti au fost nevoite sa se adapteze pentru a ramane aliniate cu strategiile globale, prin combinarea diferitelor servicii de outsourcing, venind astfel cu alternative valoroase, considera Sabin Girlea, application development division director la Stefanini Romania.

Progresul pe care l-am putut vedea in 2014 se datoreaza investitiilor strategice realizate de companiile romanesti in ceea ce priveste inovatia si noile tehnologii. In trei cuvinte, evolutia sectorului solutiilor software in 2014 poate fi caracterizata astfel: continuitate, investitii si consolidare, considera Girlea.

Noile valuri de tehnologie, precum Mobile, Cloud si Big Data, au determinat furnizorii de servicii software sa fie mai atenti in selectarea urmatorului domeniu important in care sa investeasca in 2015 si sa evalueze impactul pe care acesta il poate avea asupra afacerii lor. Companiile au vazut nevoia de a investi mai mult in consolidarea expertizei pe care deja o aveau, continuand totodata sa isi pregateasca strategia pentru noile tehnologii.

„Avand o dezvoltare economica rapida si putand sa ofere aceeasi calitate a resurselor ca si alte tari, Romania ramane competitiva in ceea ce priveste preturile, comparativ cu statele din Europa de Vest. In prezent, se considera ca Romania are o combinatie perfecta intre resursele IT, volumul de piata si preturile practicate”, mai spune Sabin Girlea.

Piata locala de software a trecut prin schimbari semnificative in 2014. Dupa recenta incetinire a economiei globale, companiile din Romania au inteles ca pe langa urmarirea dezvoltarii de noi tehnologii, trebuie sa se concentreze si pe strategie. Acest lucru a condus la o accelerare a inovatiei si a afacerilor, intr-o sincronizare perfecta.”Intre timp, pe masura ce sectorul local de IT a inregistrat un ritm accelerat in ceea ce priveste dezvoltarea tehnologiei, Romania a fost nevoita sa faca fata provocarii de a identifica specialistii IT care sa poata raspunde solicitarilor in cel mai profesionist mod”.

Fie ca vorbim despre Romania sau Europa de Vest, atunci cand au nevoie de asistenta in implementarea serviciilor, clientii cauta in primul rand sa obtina servicii mai bune si mai rapide. Companiile cauta expertiza care lor le lipseste, fie ca este vorba de certificari, referinte, tehnologiile utilizate sau resursele disponibile. Clientii sunt interesati mai ales de specialistii talentati si bine pregatiti, in vederea suplimentarii capacitatii de munca sau pur si simplu pentru proiecte punctuale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri