3 / 6

Windows 7, cel mai bun sistem de operare al Microsoft?

Desi la inceput adoptia Windows 7 a fost una destul de lenta, dupa un succes neasteptat al Windows XP, o data cu incetarea suportului pentru XP, Windows 7 s-a dovedit un sistem extrem de bine inchegat, pregatit pentru cele mai noi provocari ale anilor 2009-2010, dar si pentru prezent, dovada fiind inca numarul ridicat al utilizatorilor care ruleaza pe PC aceasta varianta de sistem de operare.


Microsoft a lansat sistemul de operare Windows 7 in luna octombrie din 2009, in urma cu aproximativ cinci ani, intr-o vreme in care Windows XP domina categoric in randul utilizatorilor, iar Windows Vista era un sistem de operare care nu confirmase aproape deloc.


Windows 7 a oferit suport mai bun pentru modul touchscreen precum si pentru recunoasterea scrisului de mana de pe dispozitivele auxiliare, dar si suport pentru hard-disk-uri virtuale, dar si o mai buna optimizare pentru procesoarele cu mai multe nuclee.


O schimbare importanta a venit si in design-ul interfatei sistemului de operare, aceasta oferind din acest moment posibilitatea de a efectua cautari in calculator mult mai usor, asta datorita functiei de indexare a fisierelor. Cum spatiile de stocare au crescut tot mai mult, iar pe unitatile de stocare incapeau tot mai multe informatii devenea oarecum mai dificila identificarea unui fisier, astfel ca o simpla cautare prin apasarea butonului start din desktop sau direct din tastatura oferea posibiltiatea unui search mult mai avansat fata de versiunile de pana acum.


In plus, Windows 7 a venit si cu un suport mult imbunatatit pentru versiunile de 64 de biti, care ofereau o mai buna performanta si stabilitate, asta si pentru ca hardware-ul era in asa fel construit cat sa fie optimizat pentru a rula pe aceste versiuni. Este si momentul in care Windows 7 aduce suport pentru DirectX 10 si mai tarziu pentru DirectX 11, care ofereau o experienta grafica mult mai buna, ceea ce facea ca jocurile sa capete o cu totul alta dimensiune decat cea intalnita pana in acel moment.


Tot pe partea de design, Windows 7 este si primul sistem de operare care a oferit functia “Show Desktop”, care oferea posibilitatea utilizatorului ca indiferent cate ferestre are deschise utilizatorul printr-un simplu click sau printr-o combinatie de taste sa afiseze instantaneu fereastra de pornire a sistemului de operare, cunoscuta si sub numele de desktop.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri