5 / 6

Windows 10: speranta pentru un nou inceput

Dupa ce a invatat din greselile trecutului, Microsoft a decis sa faca un nou pariu cu utilizatorii de echipamente cu Windows, astfel ca la jumatatea anului 2015 a lansat pe piata Windows 10, unul dintre cele mai asteptate solutii software ale gigantului american, practic un pariu pe care acesta l-a facut cu o intreaga industrie specializata in tehnologie, in incercarea de a-si restabili directiile si parcursul pe piata in urmatoarea perioada de timp.

Primele impresii au fost bune, Microsoft ascultand in cea mai mare parte de greselile din trecut, asta desi au fost cateva lucruri care nu au scapat de criticile oamenilor din piata.

La nici o luna de la lansarea sistemului de operare Windows 10, adoptarea sistemului de operare este pe o panta ascendenta, intr-o mare masura si datorita politicii de pret stabilita de aceasta data de catre Microsoft, gigantul american oferind gratuit tuturor utilizatorilor cu licenta valida a sistemelor de operare Windows 7 si Windows 8.1 – versiunea 10 a sistemului operare pentru PC-uri.
Cea mai mare imbunatatire pe care a adus-o Microsoft in privinta functionalitatii sistemului de operare a fost transpunerea acestuia intr-unul multi-device, adica posibilitatea a rula acelasi continut din PC/laptop pe tableta ori smartphone.

O schimbare importanta vine inclusiv la meniul Start care disparuse practic in Windows 8 si Windows 8.1, fiind acum mult mai versatil si imbinand mult mai bine experienta din Windows 7 cu cea din 8.1, dar evolutii in directia buna vin si din partea securitatii, Microsoft dotand sistemul de operare cu functii avansate de securitate care sa blocheze eventualele atacuri online.

In mediul virtual s-a iscat o intreaga discutie pe forumurile de specialitate legat de functia pe care asistentul personal denumit Cortana o joaca, mai ales cea legata de stocarea datelor cu caracter personal, milioanele de utilizatori ai noii platforme fiind incurajati pe aceste site-uri sa limiteze accesul Cortana la datele sensibile, pe care Microsoft le-ar fi utilizat ulterior in scop de marketing.

La lansarea din Romania a noului sistem de operare, oficialii companiei sustineau ca interesul pentru Windows 10 este foarte crescut in randul utilizatorilor, dar mai ales al retailerilor care au derulat importante campanii comerciale.

"Entuziasmul pentru Windows 10 in Romania este la un nivel foarte ridicat. Inclusiv retailerii si-au manifestat interesul, astfel ca deja au inceput campanii cu noul sistem de operare. Marele avantaj in Romania este ca upgrade-ul de la o versiune mai veche a sistemului de operare (Windows 7/ Windows 8 / Windows 8.1) se va face raoud datorita conexiunii de mare viteza la Internet. In acest fel descarcarea se va face usor si nu va fi o problema", au dat asigurari reprezentantii Microsoft Romania.

Microsoft Microsoft a anuntat ca Windows 10 va fi disponibil in 190 de tari, utilizatorii avand acces la noul sistemul de operare ca upgrade gratuit sau preinstalat pe noile PC-uri si tablete.

Noul sistem include aplicatii precum Cortana, Microsoft Edge, Xbox App, dar si noile aplicatii universale Office. Microsoft sustine ca noul sistem de operare este cel mai sigur Windows de pana acum, acesta fiind livrat ca serviciu si ulterior actualizat automat cu cele mai recente inovatii si functii de securitate.

Windows 10 este disponibil pe o gama larga de dispozitive, inclusiv PC-uri, tablete, telefoane, Raspberry Pi, Xbox One, HoloLens, peste 2.000 de dispozitive si configuratii fiind deja in proces de testare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri