2 / 7

Cristian Badea, Mavenhut: Caut o doza de lene la programatori, pentru ca astfel ei cauta sa isi optimizeze timpul

MavenHut Games este o companie de jocuri pentru Facebook, producatorul creand jocul Solitaire care se adreseaza in special femeilor. Astfel, aproximativ 80% dintre utilizatorii jocurilor Mavenhut sunt femei. Acestea sunt in general casnice, cu varsta de 45 de ani, din SUA.

El a adaugat ca in prezent exista o tendinta prin care barbatii de 15-30 de ani care se jucau pe Facebook migreaza catre tablete si telefoane mobile, in timp ce publicul care ramane fidel jocurilor pe Facebook este cel format din femei de 40 de ani.

Anul trecut compania a licentiat Solitaire Arena si Solitaire 3 Arena, cele mai populare produse ale sale, catre RockYou, companie din San-Francisco care in vara lui 2015, la momentul tranzactiei, avea o comunitate de 92 de milioane de jucatori.

„In prezent nu mai cautam finantare, avem fondurile necesare pentru a creste”, a explicat Badea pentru Wall-Street.ro.

Mavenhut are 30 de angajati.

„Omul care in urma cu cativa ani facea PR pentru noi, acum se ocupa de 70% din venituri. De asemenea, omul care in primul an se ocupa de HR, acum gestioneaza 30% din veniturile noastre. Eu caut o doza de lene mai ales la promagatori, intrucat astfel ei cauta sa isi optimizeze acel timp, sa gaseasca o scurtatura”, a afirmat managerul.

El a adaugat ca daca ar fi sa lanseze un nou business ar incerca o zona care sa fie mai putin tehnologizata.

„Dupa zece ani de software incep sa fiu destul de mult atras de lucrurile mai putin tehnice. Vad partea de brick&mortar tot mai interesanta. Cu siguranta nu o sa sta mereu in fata calculatorului, nu o sa stau mereu cu telefonul in mana”, a mai spus Cristian Badea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri