4 / 7

Cristian Apostol, Telekom: In atragerea unui investitor, principala problema este echipa, nu produsul

Cel mai important in atragerea unui investitor este echipa, iar aceasta trebuie sa fie foarte omogena. De asemenea, conteaza ca produsul sa fie atractiv.


"Conteaza si prezentarea, au fost si prezentari neconventionale pe care le-am vazut in cadrul competitiilor noastre. Imi aduc aminte de niste tineri din Muntenegru care erau foarte nonconformisti, erau foarte pasionati si au mers mai departe. A contat mai mult decat daca slide-urile au mers in ordine sau daca s-au sincronizat. Conteaza prezentarea, dar nu neaparat, cel mai mult conteaza pasiunea. De asemenea, in general problema principala nu este produsul, ci faptul ca se destrama echipa", a afirmat Cristian Apostol, ebusiness development manager in cadrul Telekom Romania, cel mai mare operator de telecomunicatii de pe piata locala.


El a adaugat ca lipsa unui raspuns rapid catre start-up-urile care se inscriu in programele de antreprenoriat ale grupului Telekom, nu inseamna ca sunt respinse, uneori fiind vorba doar de o amanare.


"Uneori amanam raspunsul, iar revenirea, insistenta unui start-up se finalizeaza adesea cu succes pentru acesta. Este bine sa ne scrie curand dupa un eveniment de pitching. In cadrul unei companii mari perseverenta ajuta destul de mult", afirma Apostol.


Printre proiectele Telekom Romania pentru start-up-uri se numara colaborarea cu Hub:raum Krakow (incubatorul pentru start-up-uri al Deutsche Telekom), dar si sustinerea ChallengeUP, un proiect al Deutsche Telekom, Cisco si Intel prin care start-up-urile sunt sustinute sa isi dezvolte ideile. Editia din 2016 a ChalllengeUP este dedicata solutiilor Internet of Things.


De asemenea, compania are o pagina dedicata pe www.telekom.ro, unde star-tup-urile pot sa isi trimita ideile in vederea unui potential parteneriat cu Telekom. De asemenea, de aici pot afla informatii despre programele dedicate, evenimente, instrumente de finantare. Pentru piata locala, operatorul de telecomunicatii a lansat Localhub.ro, o platforma dedicata IMM-urilor, inclusiv start-up-uilor, unde isi pot lista afacerea si o pot promova.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri