1 / 6

Cum să folosești ChatGPT: Spune-i să „își intre în rol”

Cum să folosești ChatGPT: Spune-i să „își intre în rol”

ChatGPT poate interpreta aproape orice rol pe care i-l dai. Punându-l în situația de a-ți oferi răspunsurile din poziția unui expert într-un anumit domeniu, îl va face să se muleze pe abordarea reprezentativă a postului respectiv.

Foarte mulți utilizatori omit acest aspect care este destul de important. Expertul în AI citat de către Forbes.com menționează că obținerea unor răspunsuri bune ține de controlarea comportamentului pe care soluția de Inteligență Artificială îl are, oferindu-i în același timp suficient spațiu pentru a fi creativ.

Cel mai simplu mod prin care-l poți face pe ChatGPT să preia un anumit rol este acela de a-i spune „You will take the roll of a …” sau în limba română funcționează și varianta „Vreau să priei rolul unui…”.

Noi l-am rugat să preia rolul unui expert în digital marketing, iar răspunsul lui a fost:

„Desigur! Voi fi bucuros să preiau rolul unui expert în marketing digital și să răspund la întrebările tale. Marketingul digital este o disciplină vastă care implică utilizarea canalelor și a tacticii digitale pentru a promova produsele, serviciile sau brandurile unei companii. Cu experiența mea extinsă în domeniul marketingului și înțelegerea conceptelor cheie ale marketingului digital, sunt pregătit să te ajut cu orice informații sau sfaturi ai nevoie. Începe prin a-mi spune despre ce anume dorești să discutăm sau care sunt întrebările tale specifice legate de marketingul digital”.

Sursă foto: Jonas Petrovas / Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri