4 / 7

Practici de transfer al numerelor

Portabilitatea numerelor a fost deja implementata in multe tari din intreaga lume Cea mai des intalnita practica in lume este ca utilizatorul, care doreste schimbarea operatorului, dar, totodata, sa isi pastreze numarul de telefon sa contacteze noul operator (furnizorul acceptor), care va conduce procesul de transfer cu furnizorul donor.

Singura tara care nu foloseste acest sistem este Marea Britanie, unde clientul care doreste sa isi schimbe operatorul trebuie sa il contacteze pe furnizorul donor pentru a dobandi codul de autorizatie pentru transferul numarului in noua retea (PAC- Port Authorisation Code).

Odata primit acest cod, Acceptorul contacteaza Donorul pentru a continua procesul de transfer. Aceasta practica a fost indelung criticata de analisti si catalogata ca ineficienta. In acest mod furnizorul donor are oportunitatea de a “recastiga” clientul, sustin specialistii.

Proiectul de implementare a portabilitatii numerelor de telefon necesita o investitie de 582.432,98 de euro, fara TVA, din care ANRCTI va suporta 25%, restul de 75% fiind finantare PHARE.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri