6 / 7

Ajuta experienta altor piete?

Pe plan international, Orange, Vodafone sau Cosmote au experimentat ori sunt in proces de implementare a proiectul de portabilitate a numerelor. Cu toate acestea, reprezentantii acestor companii sustin ca fiecare piata are particularitatile ei.

“Problemele difera de la tara la tara, uneori cea mai mare problema o constituie insasi lipsa de interes a clientilor pentru portarea numarului de telefon. In cazul Romaniei, foarte importanta va fi buna functionare a bazei centrale de date”, apreciaza oficialul Orange.

Mihail Tarniceanu, reprezentantul Vodafone, sustine ca implementarea portabilitatii numerelor este un proiect complex, dar compania nu ar trebui sa intampine dificultati.

“Potrivit rapoartelor post implementare din tarile Uniunii Europene, portabilitatea numerelor in retelele mobile este putin raspandita, in principal datorita faptului ca beneficiile acestei masuri nu sunt similare cu cele rezultate din portabilitatea numerelor fixe”, a spus Tarniceanu.

Oficialii Cosmote asteapta definirea elementelor tehnice si de interoperabilitate pentru a stabili detalii concrete pentru acest proiect.

Presedintele ANRCTI apreciaza ca nu ar putea interveni probleme care sa determine amanarea lansarii serviciului de portabilitate a numerelor.

“Avand in vedere faptul ca discutam despre faza premergatoare implementarii proiectului, problemele care pot aparea ar putea afecta strict furnizorii, si nu publicul larg. In vederea implementarii portabilitatii numerelor, furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului trebuie sa ia o serie de masuri specifice de natura tehnica, operationala si administrativa”, a spus oficialul.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri