3 / 4

Tornado Sistems: Marjele de profit sunt in continua scadere

Gerald Maier (foto), director general Tornado Sistems, a declarat, pentru Wall-Street, ca marjele de profit in distributia de produse IT variaza pe piata locala de la 2% pana la 8%, in functie de produsele pe care fiecare companie la are in portofoliu.

Profitul este totusi in scadere, astfel ca strategia Tornado pentru 2008 nu va pune accent pe pretul produselor, ci pe calitatea serviciilor si a produselor. Compania a lansat anul acesta o platforma de comert online business-to-business unde partenerii isi pot plasa comenzile, pot urmari stocurile si preturile personalizate si estimeaza ca jumatate din venituri vor veni, in 2008, prin acest canal.

Tornado Sistems va renunta la produsele nerentabile, cum sunt componentele, si va incerca sa optimizeze portofoliul de produse, atat prin extinderea gamei existei, cat si prin aducerea unor branduri noi, potrivit oficialilor companiei. Oficialii apreciaza ca pe langa notebook-uri, anul acesta vor inregistra cresteri ale vanzarilor si produsele din zona de echipamente necesare telefoniei prin Internet, comunicatiile si retelistica, datorita proiectelor de infrastructura informatica, dar si a preocuparilor firmelor mici si mijlocii pentru competitivitate.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de afaceri de 170 milioane de dolari (107,5 milioane euro), in crestere cu 30% fata de anul 2006 si estimeaza pentru anul in curs cresteri similare ale vanzarilor.
Daca anul 2007 a reprezentat anul consolidarii in distributia de produse IT, anul 2008 va insemna, potrivit oficialilor Tornado Sistems, anul dezvoltarii de strategii de business bazate pe oferirea de servicii personalizate.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri