3 / 5

Piata locala de cartele preplatite

Piata locala de cartele preplatite va ajunge, anul acesta, la 650 milioane de euro, potrivit estimarilor facute, pentru Wall-Street, de Cristina Constantin, director comercial Payzone Romania. Aceasta apreciaza ca piata de reincarcare a cartelelor va creste cu aproximativ 20% anul acesta comparativ cu 2007.

Ana Niculae, Consumer Division Manager pentru Orange, spune ca pe piata romaneasca de cartele preplatite exista inca potential de crestere, in special din trei surse: clientii noi care nu au avut inca telefon (tineri sau persoane ale caror venituri cresc si permit adoptia telefoniei mobile), clienti care utilizeaza periodic serviciile unui anumit operator in functie ofertele acestuia si cresterea sezoniera (perioada vacantelor) generata de intoarcerea romanilor care lucreaza in alte tari.

Analistul telecom Nicolae Oaca apreciaza insa ca piata cartelelor preplatite ar putea sa scada pe fondul cresterii economice a tarii (PIB, salariu mediu, putere de cumparare).

„Cartele preplatite sunt o caracteristica a tarilor in curs de dezvoltare, in timp ce tarile dezvoltate sunt caracterizate de serviciile cu abonament”, apreciaza Nicolae Oaca. Acesta considera ca in masura in care vor scadea tarifele de interconectare cu operatorii de telefonie mobila, tarife care ii obliga pe romani sa detina mai multe telefoane conectate in retele diferite, ar trebui sa scada si numarul de cartele preplatite.

„Piata din Romania nu va mai creste mult , insa in 2008 va mai exista o crestere, nu prea mare, mai ales datorita operatorilor mici care vor dori sa isi mareasca baza de clienti”, estimeaza Nicolae Oaca.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri