2 / 8

Avantaje si dezavantaje ale unui business angel

Marius Ghenea: Care credeti ca sunt principalele 3 dezavantaje ale unui business angel? Dar principalul avantaj?

Radu Mircescu, director general si partener VikingProfil:
Fara drept de apel,atita vreme cit business-angel-ul accepta parteneriatul,misiunea lui implicita-vezi cazul GHENEA-VIKINGPROFIL-devine efectiv innobiliarea business-ului respectiv.Acest lucru este un avantaj urias de PR,Marketing, Credibilitate,Potential de re-finantare si Exit.Un succes al unui antreprenor care lucreaza cu un business-angel mai inseamna si sporirea cotei de credibilitate si chiar notorietate a respectivului-succestul atrage success sau in general creeaza potential initial mult mai mare pentru un nou succes.

Dezavantajele cred ca tin strict de inadptabilitatile din relatia strict personala dintre cei doi sau din diferentele de mentalitate.

Traian Cristea (foto), General Manager si partener FIT Distribution:
Lipsa de expertiza tehnica pe un domeniu de business (daca o are, nu mai e BA ci mai degraba co-investitor), posibilitatea de a face un exit fara explicatii si avertizare, raportarea la alte entitati de business in care e implicat ca BA.
Principalul avantaj consider ca este posibilitatea de a rezona cu idei in care nu se poate aplica doar judecata contabila.

Madalin Durca, Marketing Manager si partener PCfun.ro: Cred ca un prim dezavantaj ar fi ca in momentul implicarii intr-un business trebuie sa mearga 100% pe incredere. Sunt informatii legate de piata sau legate de business-ul respectiv pe care un “business angel” (BA) s-ar putea sa nu le primeasca in intregime, cu buna stiinta sau cu nestiinta antreprenorului.

Pe de alta parte, cred ca este vorba si despre o anumita limitare. Un BA nu poate investi in ceva ce nu intelege, oricat de tentant ar suna pentru el implicarea in afacerea respectiva. Este important sa fi avut de-a face cu domeniul respectv macar tangential sau lucrurile trebuie sa arate foarte simple pentru el.

Principalul avantaj este ca poate obtine pana la de cateva ori valoarea investita si de multe ori poate furniza un feedback mult mai obiectiv pentru cei aflati in interiorul afacerii datorita datasarii de fluxul operational zilnic. E ceea ce se spune in business ca este o vedere “bird eye”.

Simona Opris, Manager si partener Casia Communications: Avantajul major este ca lucrezi alaturi de un om care a construit business-uri de succes,ca ai cu siguranta un sprijin major in afacerea pe care o dezvolti.Dezavantaje? Cred ca singurul dezavantaj este ca il gasesti destul de greu in birou .


Adrian Cimpoeru, General Manager si partener Orbital Solution: Dezavantaje nu am vazut, mai ales prin prisma increderii dintre mine si BA. Avantajul principal : prin neimplicarea operationala in afacere, ofera posibilitatea unui antreprenor de a-s da masura valorii, in timp ce un BA poate castiga timp pentru a dezvolta si alte afaceri, care constituie posibile sinergii cu afacerea noastra (colaboram foarte bine cu toate celelalte companii in care MG a investit sume de bani ca BA).

Cristi Iorga, Administrator si partener Italian Coffee Concept: Riscul asumat de BA ca banii investiti sa nu fie recuperati, pierderea credibilitatii, in cazul in care in care protejatul nu se ridica la nivelul asteptarilor, conducand la esuarea afacerii. De asemenea un factor decisiv poate fi “pierderea” timpului necesar implementarii proiectului, in caz ca acesta nu se materializeaza.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri