3 / 8

Despre planul de afaceri si negocierea cu un business angel

Marius Ghenea: Cat timp ati lucrat la dezvoltarea planului de afaceri in perspectiva parteneriatului cu un business-angel? Cat timp ati negociat parteneriatul cu Marius Ghenea? Cum s-a desfasurat acest proces de negociere?

Radu Mircescu (foto), director general si partener VikingProfil:
Tot timpul.Orice business trebuie tratat ca si piata-ca si un organism viu: respira, traieste, are crize-obiective sau subiective-, creste, coboara si traverseaza perioade de copilarie,adolescenta,maturitate si declin. A fi aproape de business, a-l intretine si supravechea prin tactici, strategii si resurse adaptate oricarei situatii si oricarui moment este esential. Toate aceste activitati presupun cifre si aritmetica, care sunt, e drept crude si impersonale dar vor fi intotdeauna adevarate si obiective. Cu Marius Ghenea personal nu am negociat o participare, ci increderea in deal, precum si strategiile de atingere ale obiectivelor. A existat de la inceput (vezi raspunsul de mai sus) si o compatibilitate personala,pe care spre meritul lui, Marius a potentat-o si dezvoltat-o pe parcurs cu mult tact si diplomatie.

Traian Cristea, General Manager si partener FIT Distribution:
Nu a fost cazul, intrucat am intrat in business-ul FIT Distribution doar in anul 2005, respectiv in a doua etapa de dezvoltare a companiei.

Madalin Durca, Marketing Manager si partener PCfun.ro:
Am lucram in trecut impreuna si recunosc ca acest lucru m-a ajutat. Il cunosteam pe Marius Ghenea si stiam ca fara un plan bine pus la punct “there’s no room for bulshit”. Mai bine iti pui tu intrebari dinainte si cauti raspunsuri decat sa mizezi pe faptul ca nu te va intreba el despre asta. Am lucrat la un plan de relansare PCfun timp de o saptamana, iar Marius a luat decizia in doua zile (in weekend).

Adrian Cimpoeru, General Manager si partener Orbital Solution: A fost vorba doar despre o punere de acord asupra termenilor in care s-a demarat afacerea. Restul a fost datorat increderii reciproce, castigate in decursul anilor.

Simona Opris, Manager si partener Casia Communications: Prima runda de negocieri a fost purtata in cadrul acestei emisiuni,in momentul in care D-ul Ghenea si-a manifestat interesul pentru acest proiect.Tin sa precizez ca proiectul a fost prezentat in fata a 4 business-angel,dar sincera sa fiu dansul a inteles cel mai bine potentialul acestei nise prin urmare potentialul business-ului propus de noi.

Planul initial a fost renegociat si adus intr-o forma finala in cadrul intalnirilor ce au urmat dupa semnarea parteneriatului.Nu pot vorbi de o negociere de durata a acestui parteneriat ,conditiile fiind foarte clare de la bun inceput .Aceste conditii au dus in prealabil la un start-up eficient ,cu sanse mari de reusita si au demonstrat capacitatea noastra de a conduce business-ul.

Cristi Iorga, Administrator si partener Italian Coffee Concept: Aproape un an de zile, in conditiile in care, initial, pornisem pe un alt domeniu, care ulterior,in urma analizelor s-a dovedit a fi nerentabil. Negocierile au inceput in momentul in care ne-am hotarat asupra ideii finale si i-am prezentat-o domnului Ghenea.

Au urmat apoi o serie de calcule puse pe hartie si analize de piata in ceea ce priveste domeniul in care ne hotarasem sa investim – atat planul nostru de idei, cat si puterea financiara a domnului Ghenea. Tot procesul de negociere s-a desfasurat pe baza profitabilitatii afacerii si putem sa spunem ca, din momentul in care ambele parti au decis ca afacerea merita investitia financiara si umana s-au depus toate eforturile ca acest lucru sa aiba o linie ascendenta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri