1 / 4

Romtelecom si Cosmote nu vor fuziona, insa vor lansa in continuare servicii comune

Nici unul din reprezentantii concernului german nu a oferit raspunsuri asupra intentiei sale de a investi mai mult in tarile sud-est europene si, implicit, in Romania. “Insa, de aceea, m-au ales pe mine sa fiu responsabil de operatiunile din aceasta zona a continentului”, a declarat Guido Kerkhoff (foto), coordonator al activitatii DT in sudul si estul Europei.

Pentru ca Romtelecom apartine grupului grecesc OTE, la fel cum se intampla si in cazul Globul Bulgaria sau AMC (Albanian Mobile Communications), Deutsche Telekom nu s-ar putea implica in operatiunile din Romania fara a se pune de acord in prealabil cu grupul elen, conform spuselor lui Panagis Vourloumis, CEO si Group Chairman al OTE.

Potrivit acestuia, Romtelecom si Cosmote nu vor fuziona, insa vor continua traditia si vor lansa servicii comune. Acestea nu vor fi rebranduite, iar Cosmote nu va deveni T-Mobile, dupa cum se zvonea in urma cu ceva timp. In privinta achizitionarii Telemobil, care este proprietarul retelei Zapp, reprezentantii Deutsche Telekom si cei ai OTE nu au facut nici un comentariu. Mizand pe zicala “toate la timpul lor”, oficialii celor doua companii au declarat ca pana nu vor stii ceva concret, nu vor face nici un fel de comentariu.

Referitor la relatia existenta intre cele doua companii, Vourloumis a marturisit ca lucrurile merg foarte bine intre DT si OTE: “exista intentii bune de ambele parti, pentru a se putea intelege problemele care trebuie rezolvate”.

Confom lui Wolfram Puschner, Head of Global Networks DT, alianta dintre cele doua companii va aduce o serie de beneficii, printre care o mai buna viziune si expertiza din punct de vedere geografic, o extindere teritoriala si mai mare a Deutsche Telekom in lume, concentrarea pe zona Balcanica si Mediteraneana.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri