2 / 4

DT a preluat traficul OTE catre continentul american

Retelele Deutsche Telekom si OTE au fost interconectate in mod oficial in centrul global de la Frankfurt, operat de DT.

Acordul intre cele doua parti a fost semnat in urma intrarii Deutsche Telekom in actionariatul OTE cu 25% anul trecut si permite o reclasare a celor doua companii pe piata globala a transferului de date.

Alianta dintre cele doua companii urmareste sa intareasca pozitia pe piata traficului de date prin cabluri submarine, dat fiind faptul ca DT detine mai multe cabluri de acest gen in Oceanul Atlantic si Marea Nordului, iar OTE in Mediterana. In plus, acordul va permite trasarea unei politici coerente si coordonate de investitii in retele cu mare capacitate de transport pe fondul intentiilor de extindere a DT catre Orientul Mijlociu.

Rezultatele financiare ale OTE vor fi integrate in cele ale Deutsche Telekom incepand cu primul trimestru al acestui an.

Rezultatele financiare preliminare obtinute de DT in 2008 arata un castig de 15 miliarde euro pentru Statele Unite si de 28,9 miliarde euro in Germania. In total, veniturile Deutsche Telekom au scazut cu 1,4% in 2008, pana la 61,7 miliarde euro, comparativ cu 2007, cand s-au inregistrat venituri de 62,5 miliarde euro.

Pentru intreg anul trecut, rezultatele oficiale vor fi publicate pe date de 27 martie 2009.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri