3 / 4

Alegerile din toamna ar putea influenta sectorul IT

Un eveniment care ar putea influenta sectorul IT, altul in afara de criza economica mondiala, ar putea fi cel al alegerilor din toamna.

“Alegerile vor canaliza atentia asupra altor aspecte decat investitiile in piata. Mai mult, am putea asista la alte modificari, cum sunt fuziunile sau achizitiile de companii”, este de parere Stefan Mustata (foto).

Ca efect al faptului ca statul nu sprijina acest sector, unele companii isi vor da afara angajatii, urmarind reducerea costurilor, sau pur si simplu vor disparea de pe piata. “Altele vor fi cumparate integral, iar unele vor prefera sa fuzioneze cu diverse companii pentru a trece mai usor peste aceasta perioada”, adauga Mustata.

Power Net Consulting concureaza, pe diverse proiecte, cu firme ca Intrarom sau Asesoft International, conform reprezentantilor companiei, care adauga ca un studiu care sa prezinte cotele de piata detinute de companiile locale de integrare de sisteme nu exista.

“Dupa parerea noastra, ne aflam in topul primilor zece integratori de sisteme de pe piata locala, iar din 2010 vrem sa ajungem in primii cinci”, spun oficialii companiei. Intrebati daca au in plan extinderea companiei la nivel international, ei au declarat ca nu isi doresc decat sa fie cat mai buni la nivel national.

Power Net Consulting a inceput, anul trecut, cateva proiecte care urmeaza sa fie finalizate in 2009. De la inceputul acestui an, compania a castigat si cateva proiecte publice noi, mai mici insa, atat ca valoare, cat si ca nivel de complexitate.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri