3 / 4

Tara lui Alo

Alonia este primul messenger romanesc cu functionalitati complete de comunicare online.

Messenger-ul Alonia este foarte util pentru ca in el poti comunica atat cu toti prietenii care au cont aici, dar si cu cei din Yahoo, Google Chat, MSN si AIM. Messenger-ul Alonia poate fi folosit si ca agenda telefonica.

Acest serviciu permite utilizatorilor sa comunice pe telefon sau videotelefon. Ei pot comunica text in timp real, pot schimba poze sau pot citi cele mai proaspete informatii.

Pana in prezent, Tara lui Alo a strans 62.000 utilizatori si 42.000 adrese unice de e-mail si 2.000 de clienti PC to Phone, care sunt, practic, cei care cumpara credit.

“Initial, nu ne asteptam sa avem atat de multi utilizatori intr-un timp atat de scurt. Ceea ce ne-am propus a fost ca romanii sa se poata conecta la serviciile noastre si din tara, si din strainatate”, sustine directorul de dezvoltare al Media Sat.

Ideea lansarii brandului Alonia, precum si numele acestuia, i-a venit chiar Roxanei Patrascu.

“Am apelat la un joc de cuvinte realizat prin combinarea sintagmei Tara lui Alo cu Romania. Am ales sa lansam acest brand deoarece beneficiem de o infrastructura, de un nod central de telefonie, precum si de alte resurse si know-how.”

Veniturile Alonia sunt, momentan, mici. Investitia va fi amortizata abia in trei ani.

Tarife:

Romtelecom – Bucuresti: 0,9 eurocenti/minut
Romtelecom – National: 1,5 eurocenti/minut
Retele Nationale Mobile - Orange si Vodafone: 5,9 eurocenti/minut
Retele Nationale Mobile - Cosmote, Zapp si Digi: 7,3 eurocenti/minut
Alte Retele Fixe: 1,5 eurocenti/minut
International (Spania, Italia, SUA, Canada, Franta si alte tari): de la 2 eurocenti/minut

Media Sat are 106 angajati si nu isi propune sa creasca numarul salariatilor sau, din contra, sa faca concedieri. Comparativ cu anii trecuti, compania primeste, in prezent, foarte multe CV-uri. “Inainte nu mai gaseai oameni buni, erau mereu aceeasi, care se mutau dintr-o companie in alta. Acum, in schimb, avem de unde allege”, a conchis Roxana Patrascu.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri