3 / 4

Enache, HP: Politicienii s-au maturizat si cred si sper ca licitatiile nu vor fi influentate

Pe de alta parte, Radu Enache, directorul general al Hewlett-Packard Romania (HP Romania), crede ca aceste licitatii nu ar trebui sa fie afectate de situatia politica, ele fiind influentate doar de lege.

„Nu cred si sper sa nu fie influentate. Ele sunt determinate de lege, sunt realizate pe baza unor bugete aprobate, foarte multe din fonduri europene. Eu cred ca politicienii s-au maturizat si nu cred ca se va intampla astfel”, a declarat Enache.

De aceeasi parere cu directorul HP este si Claudia Ursateanu, directorul general al companiei de solutii software si de servicii de integrare IT RomSoft Ramnicu Valcea, care in primul semestru a inregistrat o cifra de afaceri de 7,8 milioane de euro, aproximativ 60-70% dintre businessul firmei provenind din proiectele publice.

Daca in Occident sectorul public a investit dintotdeauna semnificativ in IT, in Romania finalizarea licitatiilor devine din ce in mai importanta in contextul crizei.

“Toate corporatiile mari considera ca motorul dezvoltarii in IT in urmatorii doi ani este sectorul public, iar un procent sanatos si real in contextul actual este de 40-50% dintr-o cifra de afaceri”, afirma in urma cu doua luni Sebastian Banica, senior sales director la Omnilogic, la acel moment director exectuiv al Frontal Communication.

In vara, Frontal Communication, Omnilogic si S&T Romania au castigat un contract de 31,4 mil. euro, fara TVA, pentru realizarea de pasapoarte electronice Companiei Nationale Imprimeria Nationala (CNIN), insa decizia a fost ulterior contestata.

Importanta sectorul public pentru revenirea din criza a pietei IT este remarcata si de Hary Olaru, practice manager la IBM Romania.

“In 2010 vor trebui sa apara proiectele. Sectorul public va trebui sa se alinieze la cerintele Uniunii Europene. De exemplu, exista un proiect in sectorul public, care va fi semnat pana in primavara”, a spus reprezentantul IBM.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri