3 / 4

Tendinte

Compania, parte a grupului IT austriac Raiffeisen Informatik, a finalizat primul semestru al acestui an cu o cifra de afaceri de 4,7 milioane euro, din care aproximativ 2 milioane au provenit din servicii dedicate zonei de retail, iar restul din partea de servicii IT.

Segmentul axat pe retail se refera la afaceri cu case de marcat. In acest sector, IIRUC are peste 20.000 de clienti, reprezentati prin magazine mici.

“Aceasta zona, dedicata caselor de marcat fiscal, este una profitabila. Pot spune ca aproximativ jumatate din cifra noastra de afaceri este generata de acest sector”, adauga Rangu. Totusi, in conditiile actuale de piata, criza economica a lovit foarte multe unitati mici, care au fost nevoite sa inchida operatiunile si, implicit, colaborarea cu IIRUC.

Potrivit lui, casele de marcat fiscal (produse, in general, in Bulgaria) devin mai sofisticate, practic se transforma in niste calculatoare.

“Iar tendinta noastra este sa intram si pe partea aceasta. Targetul este sa obtinem certificari si sa atacam si segmentul magazinelor mari, de tip supermarket. Recent am trimis oameni in Germania la instruire, iar acum urmeaza sa obtinem certificarea”, arata el.

Dupa acest moment, IIRUC va incepe sa oferteze piata. Mai mult, cativa jucatori straini, dornici sa se lanseze in Romania, a contactat deja compania in acest sens.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri