3 / 4

Tendinta de a construi solutii la nivel intern

Pentru ca in ultimul timp clientii isi doresc solutii tot mai adaptate propriilor afaceri, integratorii IT au inceput sa construiasca solutii informatice interne.

De exemplu, la sfarsitul lunii septembrie, S&T a terminat o solutie construita pe tehnologia SAP pentru distribuitorii de alimente si bauturi.

“Constructia a inceput in aprilie, mai, iar solutia nu este doar pentru Romania, ci pentru toate tarile din grup. Exista o tendinta de a se dezvolta aceste solutii cat mai specifice pentru clienti. De exemplu, in Elvetia, Germania nu vorbim despre distribuitori de alimente si bauturi, ci de distribuitori de fructe cu grad de perisabilitate mare precum capsunele, visinele, distribuitori de branzeturi. Se ingusteaza foarte mult acum si integratorii trebuie sa vina cu functionalitati cat mai specifice unui segment”, a explicat Moga.

Ea enumera printre avantajele unei solutii dezvoltate intern durata de implementare intre patru si sase luni fata de peste jumatate de an in cazul unei solutii clasice si costurile mai mici, care pot ajunge pana la 50-60% din bugetul necesar achizitionarii variantei clasice.

Solutia este dedicata companiilor mici si mijlocii, pana la finalul anului managerul S&T sperand sa aiba doi clienti noi si patru, sase clienti pana in octombrie anul viitor.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri