3 / 4

Anul viitor spera ca sectorul public sa fie 20% din afaceri

Concentrarea pe redimensionarea businessului a facut ca anul acesta compania sa concentreze pe cresterea organica si dezvoltarea de solutii, dar care nu au fost indeajuns promovate, acest lucru urmand sa se intample in 2010.

“Solutiile noi intotdeauna necesita investitii si investitile noastre au fost anul acesta de patru ori mai mici decat in 2008 si au fost mai ales in zona de hosting si cea de training. Avem patru linii de business ( n.red solutii software, retelistica, service- suport si mentenanta hardware, suport IT) care sunt destul de mature si avem si solutii noi in portofoliu pe care nu am apucat inca sa le promovam. Si vorbim despre solutiile software as a service, zona de automatizari, de business inteligence, virtualizare, electronic data interchange (EDI)”, a mai spus Capraru, adaugand ca pe viitor tot mai multi clienti vor investiti in solutiile software as a service.

Tot anul viitor, managerul companiei doreste sa se axeze mai mult pe zona proiectelor publice care acum inseamna pana in 10% din cifra de afaceri a companiei, executivul sperand ca in 2010 acestea sa ajunga la macar 20%.

Planurile pentru 2010 nu se rezuma la piata locala, ci se refera si la cea din Moldova, unde Sistec are o filiala din primavara anului trecut si unde se afla un angajat.

“Datorita situatiei politice nu s-a dezvoltat foarte mult businessul acolo. Speram ca odata cu schimbarile politice de acolo sa reusim la anul ceea ce ne propusesem cand am deschis operatiunile in Moldova. Acum ne rezumam la clientii care fac parte din grupul RTC pentru ca si-au pastrat investitiile, dar sper ca odata cu schimbarea politica de acolo ca lucrurile sa se dezghete”, a mai spus directorul executiv al companiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri