3 / 4

Excel-ul si e-mail-ul, insuficiente pentru un business

Daca anul trecut clientii asaltau furnizorii si le solicitau diverse solutii si servicii, in 2009 lucrurile s-au schimbat radical.

Jalba spune ca, in prezent, clientii sunt mai reticenti si mai atenti cu banii pe care ii au la dispozitie, iar furnizorii sunt cei care trebuie sa insiste de aceasta data si sa-si prezinte portofoliile de solutii si sa arate care sunt beneficiile pe care le ofera serviciile lor.

“S-a schimbat optica, dar asta nu inseamna ca avem de-a face cu un lucru negativ, din contra. Efectele crizei vor fi foarte profunde pe termen lung, vor ramane urme pentru totdeauna la nivelul industriei IT&C. Oamenii vor fi, chiar si dupa criza, mai atenti pe ce dau banul, iar furnizorii vor invata cum sa-si valorifice potentialul. In viitor, criza actuala va insemna un plus pentru supravietuitori.”

La ora actuala, piata in care opereaza si ITC este “gripata si crispata”. Chiar daca industria tehnologica poate aduce beneficii semnficative companiilor care investesc in aceasta zona, nesiguranta din piata intarzie sa imbunatateasca blocajul investitional si economic. Mentalitatea conform careia IT-ul e un moft este invechita, iar Excel-ul si e-mail-ul nu sunt suficiente intr-un business in care vrei sa ai control asupra costurilor: “Nu se poate face asta, nu e suficient”, concluzioneaza seful Institutului.

Printre clientii companiei se numara FedEx, Coca Cola, Ikea, Mol, Michelin, Petrom, Pirelli, Baduc, Billa, Electrica, Labor Med, Midocar etc.

ITC are trei filiale, la Brasov, Craiova si Constanta. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a vandut 69,92% din capitalul social al S.C. ITC Institutul pentru Tehnica de Calcul S.A. Bucuresti, pentru 27,5 mililioane lei, la 27 decembrie 2007.

AVAS a semnat contractul de vanzare-cumparare, pentru pachetul de 185.733 actiuni, reprezentand 69,92% din capitalul social al S.C. ITC Institutul pentru Tehnica de Calcul S.A. Bucuresti, cu S.C. Transbordare Vagoane Marfa S.A. in consortiu cu Rosu Dorin Florin (persoana fizica), pentru 27,5 mililioane lei, din care pretul pachetului de actiuni a fost de 23.549.087,07 lei. Diferenta de patru milioane de lei o reprezinta investitiile tehnologice, de mediu si capital de lucru asumate de cumparator.

Ceilalti actionari ai societatii sunt SIF Muntenia, cu 29,85%, si o persoana fizica, Popescu Grigore, ce detine un procent de 0,22%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri