3 / 4

Consumatorii au reactionat la inrautatirea perspectivelor economice din regiune

In ciuda provocarilor cauzate de criza financiara, grupul Cosmote a continuat sa inregistreze rezultate pozitive. Baza de clienti a grupului a atins 22 milioane utilizatori, cu circa 14% mai mult fata de 2008.

In trimestrul patru din 2009 grupul si-a mentinut pozitia de lider pe piata de telecomunicatii din Grecia, si-a crescut veniturile pe plan local si a inregistrat performante operationale peste nivelul pietei in tarile in care este prezent.

"Conditiile operationale dificile cu care ne-am confruntat inca de la inceputul lui 2009 in toate activitatile s-au intensificat in al patrulea trimestru, in contextul in care consumatorii au reactionat la inrautatirea perspectivelor economice din regiune", a declarat Panagis Vourloumis (foto), presedintele OTE, companie care detine grupul Cosmote.

Grupul elen de telecomunicatii a obtinut un profit net mai mic cu 32,9% in 2009, pana la 404 milioane euro.

In ultimul trimestru al anului trecut, grupul a inregistrat o pierdere neta de 30,5 milioane euro, dupa un profit de 100,1 milioane euro in aceeasi perioada din 2008. Veniturile anuale ale grupului au scazut cu 6,6%, la 5,984 miliarde euro, de la 6,407 miliarde euro in 2008.

"Piata globala greceasca de telefonie mobila s-au redus considerabil in cursul anului trecut, ca urmare a problemelor de legate de preturile stabilite de catre concurenta noastra, o tendinta care va continua in 2010", a adaugat Vourloumis.

In T4, in ciuda deteriorarii mediului macroeconomic in toate pietele in care opereaza grupul, Cosmote a obtinut performante puternice, reusind sa-si mentina pozitia de lider in Grecia si sa castige cota de piata in Romania si Bulgaria.

La sfarsitul lunii octombrie 2009, Cosmote a finalizat achizitia Telemobil (Zapp) in Romania, care ii va permite operatorului sa valorifice potentialul serviciilor mobile in banda larga in Romania si sa concureze in conditii egale pe piata.

"De la inceputul anului 2010 Cosmote Romania a inceput sa ofere servicii de banda larga clientilor sai. In plus, dat fiind faptul ca anul trecut s-a reusit obtinerea unui numar tot mai mare de utilizatori pe piata greceasca si, respectiv, pe cea romaneasca, putem spune ca au fost create premisele unui viitor promitator", se arata in raportul OTE.

Grupul detinut partial de Deutsche Telekom desfasoara operatiuni pe pietele din Grecia, Romania, Bulgaria, Macedonia si Albania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri