3 / 4

Irina Socol, CEO Siveco

Primele discutii au inceput in 2000, in perioada romantica a companiei noastre. Am initiat discutiile cu un fond de investitii tocmai pentru ca aveam un business plan care viza o crestere.

Primele discutii cu Enterprise Investors nu au fost foarte entuziaste, insa apoi ei au venit cu cei de Intel Capital, care vizau o expansiune. Este extrem de important ca fondul sa vina cu o sustinere pe zona de marketing si comerciala.

Cu siguranta, fondul de investitii a adus valoare adaugata si o stare de optimism. A nu avea tensiuni in relatia cu fondul este un pericol imens. Inseamna o stagnare. La noi, sedintele de board tin o zi-doua, iar parerile sunt de fiecare data extrem de diferite."

Mariajul cu private quity. Fondurile de investitii Enterprise Investors si Intel Capital au preluat in 2005 o participatie de 32,5% din Siveco intr-o tranzactie complexa, de 12 milioane de dolari. Fondata in 1992, compania Siveco inregistra in 2004 o cifra de afaceri de 30 de milioane de dolari.

Prezentul cu private equity. Siveco Romania, unul dintre cei mai mari producatori de software pe piata locala, a ajuns anul trecut la afaceri de 51 de milioane de euro, fata de cele 65 de milioane de euro, inregistrate in 2008. Pe de alta parte, compania avea anul trecut un profit brut de 1,3 milioane de euro si in jur de 650 de angajati, conform datelor de la Registrul Comertului.

Irina Socol, 53 de ani, a absolvit Facultatea de Automatica din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti (UPB), iar in 1992 a pus bazele Siveco Romania, companie in care ocupa functiile de presedinte si director general.

Socol si-a pastrat functia de conducere chiar daca in 2005 Intel Capital si Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors) au devenit actionarii Siveco Romania, dupa ce au realizat una din cele mai importante investitii de pana la acel moment intr-o companie locala de software.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri