3 / 4

Cum folosesc copiii romani internetul

Copiii romani acceseaza in medie pentru prima data internetul la varsta de 10 ani, in timp ce media europeana este la 9 ani, arata sondajul EUKidsOnline realizat de Comisia Europeana si London School of Economics and Political Science, la care au participat peste 23.000 de copii cu varste intre 9 si 16 ani, din 25 de tari europene

Copiii incep sa intre pe internet la varste tot mai mici, iar cei care au acum varsta de 15-16 ani au folosit pentru prima data internetul cand aveau 11 ani, iar cei cu varste de 9-10 ani au declarat ca au folosit pentru prima data internetul la 7 ani.

In Romania, circa 71% dintre copii intra zilnic online, 26% macar o data pe saptamana, 2% utilizeaza internetul o data pe luna, iar 1% nici macar o data pe luna.

Circa 85% dintre cei aproximativ 1,7 milioane de copii romani intre 9 si 16 ani au acces la internet de acasa, acestia utilizand internetul in general pentru a-si face temele sau pentru materiale video (84%, respectiv 83%).

Jocurile (74%), comunicarea prin mesagerie instantanee (61%) si utilizarea unei retele de socializare sunt urmatoarele activitati ca popularitate pe internet.

Aproximativ 57% dintre copiii intre 9 si 16 ani din Europa afirma ca au un cont pe o retea de socializare, in timp ce Romania se afla pe ultimul loc din acest punct de vedere cu 47% dintre copii conectati la o retea sociala precum Hi5, Facebook ori Twitter. La polul opus, se afla Olanda, tara in care 78% dintre copii au un cont pe un astfel de site.

Circa 5% dintre copiii din Europa declara ca au fost intimidati online, insa acest procent atinge 14% in Estonia si Romania.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri