1 / 6

Pacea

Potrivit acestui scenariu, Acordul de la Geneva ar urma sa fie pus in aplicare cu succes de catre Organizatia pentru Securitate in Europa (OSCE), care are deja 100 de observatori prezenti in tara. Insa acestia nu au nicio putere pentru a-l implementa, iar "ura viscerala" a gruparilor proruse atat fata de americani, cat si fata de europeni, le face sarcina imposibila, scrie Mediafax.


Separatistii nu-si considera actiunile ilegale, iar un reprezentant al "republicii de la Donetk", Denis Pusilin, a acuzat Guvernul de la Kiev - numit "junta" de catre gruparile proruse - ca a ajuns la putere printr-o lovitura de stat, ca ocupa ilegal cladirile publice si a anuntat ca separatistii vor continua pregatirile in vederea organizarii unui referendum privind situatia Donetkului, un mesaj preluat la Slaviansk, Lugansk si Mariupol.


"Ironia face ca o serie de sondaje efectuate de catre ONG-uri ucrainene in ultima perioada sugereaza ca sustinatorii unificarii cu Rusia sunt minoritari", comenteaza CNN, citand o cercetare a Institutului pentru Studii Sociale si Analize Politice din Donetk, potrivit careia, in martie, doua treimi dintre respondenti s-au pronuntat impotriva alipirii la Rusia. Insa o majoritate aprecia ca Ucraina se indreapta intr-o directie gresita.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri