7 / 8

Berlin si Beijing, front comun impotriva spionajului american

Vizita Angelei Merkel in China a fost umbrita de acuzatiile venite din partea spionului german Hans-Georg Maassen, potrivit carora companiile nemtesti sunt victime ale unui "spionaj industrial" in China.


Spionul german a declarat ieri pentru o publicatie germana, Welt am Sonntag, ca mai multe agentii de spionaj chineze ameninta companiile medii germane, numite Mittelstand, potrivit The Irish Times. Premierul chinez a negat aceste acuzatiile spionajului indreptat impotriva companiilor din Germania. "Putem spune ca atat China, cat si Germania, sunt victime ale atacurilor din partea hackerilor", a precizat Li Keqiang.


Atat China, cat si Germania, sunt victime ale atacurilor din partea hackerilor


In a doua zis a vizitei oficiale in China, Angela Merkel a facut cateva comentarii cu privire la informatiile privind un dublu spion american care s-a infiltrat in serviciile de inteligenta germane. Agentul serviciilor de informatii germane (BND), arestat miercuri, lucra din 2012 pentru CIA si este suspectat de a fi predat peste 200 de documente Statelor Unite, in schimbul sumei de 25,000 de euro.


Cu toate acestea, cele doua tari au fost victime ale unui atac cibernetic american, potrivit unor documente facute publice de fostul contractor al Agentiei Americane pentru Securitatea Nationala (NSA), Edward Snowden. Astfel, mai multe companii chinezesti, printre care Huawei Technologies, au fost vizate de afacul spionilor americani, care au inregistrat si convorbirile telefonice ale cancelarului german.


Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri