4 / 7

Fred Karger - orientarea sexuala, motiv de campanie negativa

Fred Karger (foto dreapta), care a vrut sa fie candidatul prezidential din partea Partidului Republican la alegerile din 2012, a recunoscut public ca face parte din comunitatea gay.


Karger, crescut intr-o familie de evrei, a reusit sa stranga 10.276 de voturi in alegerile primare, insa campania lui a fost dur criticata de grupul gay din randul republicanilor, care nu l-au luat in serios, scrie Slate. Membrii grupului nu au fost de acord cu discutiile publice initiate de Karger, care aveau in vedere comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transexuali) si casatoria intre persoane de acelasi sex.


"Acum ca a inceput cursa prezidentiala si candidatii credibili isi lanseaza campaniile, Fred ar trebui sa-si gaseasca altceva de facut. Cascadoria sa de a candida a ajuns la final", a spus Jimmy LaSalvia, seful grupului republican GOProud.


Un rival al lui Fred Karger din cadrul Partidului Republican, Michele Bachmann, si-a exprimat deschis parerile despre comunitatea gay. "Trebuie sa avem o profunda compasiune pentru oamenii care se confrunta cu problema disfunctiei sexuale si probleme de identitate sexuala", a spus aceasta.


Cu toate acestea, criticile nu reprezinta vocile americanilor. Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Pew Research, 33% dintre cetatenii SUA nu ar vota un candidat gay, insa un procent mult mai mare, de 46% nu ar vota un candidat care a avut o aventura extraconjugala, potrivit thenewcivilrightsmovement.


Karger este un politician si activist al grupurilor gay care a fost consultant de campanie pentru presedintii Ronald Reagan, George H. W. Bush si Gerald Ford.


Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri