5 / 6

Statul Islamic a executat peste 500 prizonieri in Irak

Daca era vreo speranta ca vara lui 2014 nu putea deveni mai "groaznica", ivirea in Orientul Mijlociu a asa-zisului Stat Islamic, tocmai a facut-o. Organizatia terorista Statul Islamic (ISIS, ISIL sau simplu IS) a cucerit teritorii vaste din Iraq si Siria, a ucis cu brutalitate soldati si jurnalisti si a emis valuri propagandiste pentru a recruta noi adepti, fiind destul de clar ca este una dintre cele mai periculoase grupari teroriste din lume.


Cuvantul Islamic ar trebui sa fie pozitionat intre ghilimele, pentru ca ISIS sacrifica, de fapt, musulmani mai mult decat o face oricine altcineva. ISIS nu este islamic, ci barbar. In presa au fost relatate dovezi si evenimente despre uciderea fara motiv a mii de musulmani, crestini, kurzi si pe oricine altcineva care ar intentiona sa le stea in cale.


Jihadistii din cadrul gruparii ultraradicale Statul Islamic au executat peste 500 de prizonieri in Irak, de la inceputul ofensivei fulgeratoare pe care au lansat-o in aceasta tara in iunie. Aproximativ 1.700 de membri ai fortelor irakiene de securitate s-au predat SI in iunie, in timp ce jihadistii cucereau al doilea oras ca marime din Irak, Mosul, si inaintau in directia Bagdad, in fata unei armate irakiene in deruta. Ulterior, SI a publicat fotografii ce pareau sa prezinte executarea, intr-o zona de desert, a zeci de barbati imbracati in civil si a afirmat ca a ucis, in total, sute de prizonieri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri