2 / 8

Criza imigrantilor

Procyk Radek / Shutterstock.com


Sosirea solicitantilor de azil va ramane problematica pentru Europa, dar masurile adoptate de catre statele membre UE pentru a spori controalele terestre si maritime, precum si vremea rece vor reduce temporar afluxul de imigranti pe continent. Europa isi va concentra eforturile asupra masurilor destinate sa previna imigratia extracomunitara pe continent, in special in incercarea de a coopera cu tarile din Orientul Mijlociu si Africa.


Cu toate acestea, eforturile europene de prevenire a imigratiei extracomunitare va avea un succes relativ modest. Acelasi rezultat va fi obtinut si in decizia UE de a oferi mai multe fonduri destinate tarilor din Orientul Mijlociu si Africa de Nord. In tari precum Libia, nu exista un guvern central cu care se poate negocia, de exemplu.


Operatiunile navale ale UE in Marea Mediterana, de cautare si confiscare a navelor cu imigranti extracomunitari in apele internationale, va creste riscul de ciocniri violente intre fortele europene si traficantii de persoane. In plus, banii nu vor fi suficienti pentru a tine pe loc imigrantii extracomunitari in tari precum Turcia sau Liban, arata Stratfor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri