1 / 6

Jeff Bezos - 134,9 miliarde de dolari

Jeff Bezos este cel mai bogat om de pe planeta, cu o avere estimata in momentul redactarii acestei stiri la 134,9 miliarde de dolari, conform Forbes. El este fondatorul si CEO-ul companiilor Amazon si Blue Origin.

Cu mult timp inainte de a deveni cunoscut pe scena mondiala a antreprenoriatului, Jeff Bezos a lucrat pe timp de vara la McDonald’s ca mai apoi sa fie angajat la un start-up de telecomunicatii, unde se ocupa de depistarea erorilor software. In cadrul acestui startup a ajuns sa ocupe pozitia de head of development si director peste divizia de serivicii clienti.

Bezos a fondat Amazon in anul 1995, fiind initial un site pe care erau vandute carti. Viziunea si determinarea lui Jeff Bezos au facut ca, la 23 de ani distanta de la acel moment, Amazon sa devina una dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume, a carei valoare a pietei a depasit, in luna septembrie, 1 trilion de dolari.

Intre timp, actiunile companiei au mai scazut, aceasta fiind cotata in momentul redactarii acestei stiri la 809,1 miliarde de dolari.

Sursa foto: By Pe3k / Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri